De Boekenlamp van G. Vogel Interieurs

Uw persoonlijke lamp gemaakt van uw eigen (oude) boeken die u ooit las en niet weg wilt doen omdat ze u dierbaar zijn. De Boekenlamp is een blijvende herinnering aan de boeken die jarenlang in uw kast stonden. Een mooi afscheidscadeau voor een collega of een bijzonder geschenk bij een jubileum of voor een dierbare vriend of vriendin.

Contact
Kookboekenlamp

In de periode dat het 'interieurwerk' iets rustiger was, heeft Geertje Vogel het idee van de Boekenlamp uitgewerkt. Ze is een lamp gaan bedenken met een thema; gemaakt van boeken die de lampvoet vormen, en de kap die gemaakt wordt van stof of papier, met hetzelfde onderwerp als de stapel boeken. 


Op de foto ziet u de Reisboekenlamp, gemaakt van reisgidsen, dagboekjes en fotoboeken van landen waarheen Geertje eerder op vakantie ging. De gidsen zijn (deels) verouderd, maar als lamp voorzien van een kap, gemaakt van een Franse landkaart, is deze Reisboekenlamp een aanvulling in huis geworden, om elke dag opnieuw aan de vakanties terug te denken.

Indien u iemand een geschenk wilt geven dat jarenlang zal worden gebruikt, kan Geertje Vogel van de door u aangeleverde stapel boeken een mooie lamp samenstellen.

In overleg worden de kleur van de lamp en de lampenkap gekozen, ook snoer en stekker kunnen worden aangepast. Pas wanneer u helemaal achter de keuze staat, wordt de thema-/cadeaulamp gemonteerd. De kappen worden gemaakt in een atelier dat gespecialiseerd is in lampenkappen van stof of papier.

Reisboekenlamp

Een greep uit de tot nu toe gerealiseerde Boekenlampen: een Literaire Boekenlamp, een Kinderboekenlamp, de Jachtboekenlamp met een kap van bont, of de Kookboekenlamp met een kap gemaakt van een theedoek.


Tijdens het maken van de boekenstapels bedacht Geertje Vogel ook andere mogelijkheden: een Muziekboekenlamp met een kap van bladmuziek, een Tuinboekenlamp, Stripboekenlamp, Golfboekenlamp of een Romantische Boekenlamp.

Heeft u boeken op zolder liggen die u niet weg wilt doen, maar ook niet meer inkijkt, dan is het misschien een idee om hierover contact met  G. Vogel Interieurs op te nemen. We kunnen in overleg tot een plan van aanpak komen en een mooie Boekenlamp samenstellen als een persoonlijk geschenk bij een jubileum, een afscheid van een collega, of als herinnering in uw eigen huis.


De bestaande Boekenlampen zijn te koop. De prijs van de lampen die in huis zijn, zoals de Reisboekenlamp, de Kookboekenlamp en de Jachtboekenlamp, zijn € 195,00 per lamp.